30.1.2020. 9:47
0
Lejla Tanović otvara sezonu etapnom utrkom UCI S2 Costa Blanca
Jedanaestruka državna i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović, današnjom prvom etapom na Costa Blanca UCI S2 utrci započinje ovogodišnju sezonu.

Utrka se održava u četri etape i vozi se u paru. Lejla će na utrci nastupati zajedno sa najboljom španskom takmičarkom i trenutno 28. biciklistkinjom svijeta Rocio Del Alba Garcia Martinez, one su prošle godine na istoj utrci zauzele treće mjesto.

„Rocio i ja imamo sjajnu saradnju što je ključno za ovakav tip utrke, prošle godine smo timskom vožnjom uspjele zauzeti treće mjesto. Iako glavni dio sezone počinje u aprilu ova utrka je dobra prilika da provjerimo šta smo do sada uradili na trening kampovima, jer će na utrci nastupiti nekoliko vozačica iz samog vrha svjetske biciklističke ranking liste“, rekla je Lejla Tanović.

Najuspješnija bh. biciklistkinja i najbolja španska biciklistkinja koje nastupaju u paru tokom utrke ne smiju biti udaljena jedna od druge više od dvije minute. Današnja etapa duga je 55 kilometara sa 1800 metara visinskog uspona. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.