2.10.2020. 15:54
1
"Za mene je Schumacher korak ispred Hamiltona. Michaelu se neke stvari, kao Lewisu, nikad nisu događale!"
Šesterostruki šampion u F1, Lewis Hamilton, je pred izjednačenjem rekorda Michaela Schumachera po broju pobjeda u F1.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Britanac je na 90 pobjeda, dok legendarni Nijemca ima 91 pobjedu u karijeri. Sasvim je jasno da bi Hamilton već na Nürburgringu mogao da izjednači Schumacherov rekord, a onda da ga sruši na nekoj od utrka do kraja sezone, što će se, vrlo vjerovatno, i desiti.

Također, Hamilton će, najvjerovatnije, ove godine osvojiti svoju sedmu titulu prvaka Formule 1, pa će se i tako izjednačiti sa Schumacherom, koji također ima sedam titula.

Ipak, dvostruki šampion svijeta u F1 i nekadašnji timski kolega Lewisa Hamiltona, ali i njegov veliki rival, Fernando Alonso, smatra da je Schumacher korak ispred Hamiltona, bez obzira na Hamiltonove brojke.

"To su dvije različite ere i bolidi s različitim nivoima performansi. Ali, sjećam se da je Michaela bilo teško pobijediti, on je vozač s ogromnim talentom. Imao je to nešto posebno. Lewis je vrlo dobar i najbolji u svojoj generaciji, ali nije osvojio naslov s McLarenom dok je njegov timski kolega bio Jenson Button. U Mercedesu je Nico Rosberg također osvojio naslov, dok je Hamilton vozio za Mercedes. Michaelu se takve stvari nisu događale, on je uvijek pobjeđivao. Za mene je Michael jedan korak ispred Lewisa", rekao je Fernando Alonso.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.