27.12.2020. 18:55
0
Plivačko prvenstvo BiH: Velež osvojio osam medalja, imaju i državnog prvaka
Završeno je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju.

Plivački savez Bosne i Hercegovine je organizovao Prvenstvo na 50 metarskim bazenima koje se zbog epidemioloških razloga održavalo na dva bazena istovremeno, u Banja Luci i u Sarajevu.

Plivački klub “Velež” je učestvovao sa ekipom od osam takmičara. Radi zdravstvenih problema sastav bi bio znatno brojniji i jači, ali Benjamin Muratović, Bakir Bajgorić, Lana Janković, Danin Bećirović, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Džana Bajgorić i Džana Žmiro su odlično plivali, u većem broju disciplina ostvarili najbolja vremena, a osvojeno je i osam medalja.

Četiri medalje osvojio je Danis Alikalfić (2006) koji je ponio i titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Tri srebrne medalje i tri titule viceprvaka Bosne i Hercegovine ostvario je u disciplinama 100 metara prsno te 50 i
100 metara leđno. Najbolji u svojoj kategoriji bio je u disciplini 50 metara prsno i time postao prvak Bosne i Hercegovine!

Adnan Žmiro (2006) je osvojio tri medalje. U disciplini 50 metara delfin je osvojio srebrnu medalju čime je dobio status viceprvaka Bosne i Hercegovine. Dvije bronzane medalje osvojio je na 50 metara slobodno i 100 metara delfin. 

Benjamin Muratović (2003) je uprkos veoma zgusnutom rasporedu uspio ostvariti treće najbolje vrijeme i time osvojio bronzanu medalju u disciplini 200 metara mješovito.

Plivači Veleža će sada na zasluženu pauzu nakon koje kreću pripreme za nove izazove i nove pobjede! 

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.