5.2.2021. 22:45
0
BK 'Zlatni ljiljani': Bokseri učili o važnosti zdrave ishrane u sportu
Bokserski klub "Zlatni ljiljani" organizirao je, sa stručnjakinjom u oblasti nutricionizma i zdrave ishrane Amelom Ivković O'Reilly, predavanje a bokseri su učili o važnosti zdrave ishrane u sportu.

Predavanje je obuhvatilo segmente važne za ishranu boksera, koja bi trebalo da bude slična paleo ishrani ili prehrani s niskim glikemijskim indeksom. Trebalo bi da sadržava bjelančevine u svakom obroku poput crvenog mesa, jaja, peradi ili masne ribe te zdrave masti poput avokada i orašastih plodova, voća i povrća za vlakna, vitamine i hranjive sastojke i ugljikohidrate koji sporo otpuštaju šećer, poput cjelovitih žitarica ili zobi.

- Na predavanju smo imali priliku saznati više o planu ishrane, ulozi ugljikohidrata, proteina, vode, masti u ishrani. Saznali smo i nekoliko osnovnih pravila u ishrani, potrebi redovne ishrane kroz pet manjih obroka dnevno, da pijemo puno vode, ne preskačemo doručak te izbjegavamo prejedanja. Dosta je bilo pitanja i od ekipe te su takva predavanja korisna dopuna treninzima i pripremi u klubu - poručio je Amer Škrijelj, kapiten tima.

Predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" Adnan Pašić kaže da im je namjera, svakog prvog petka u mjesecu, održavati radionice gdje stručnjaci volontiraju da bi doprinijeli većem uključivanju mladih u sport.

Ivković O'Reilly" uvijek je, kaže, spremna znanje i iskustvo podijeliti sa drugima, a nema većeg zadovoljstva nego predati to mladima.

- Zato mi je drago što su nam se pridružili ovog petka u priči kako ujediniti zdravu ishranu i sport istaknula je - saopćio je Bokserski klub "Zlatni ljiljani".

Predavanje zvaničnog naziva "Zdrava ishrana u službi sporta' održano je u sarajevskom Networksu. Radi se o programu "EduBoxing", gdje klub nastoji uključiti nove članove u trening program.

Tim Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" bit će dijelom reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će naredne sedmice braniti boje naše države na Omladinskoj zlatnoj rukavici u Srbiji.


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.