6.8.2021. 9:24
0
MOK oduzeo akreditacije bjeloruskim trenerima zbog slučaja Kristine Timanovskaje
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je akreditacije dvojici bjeloruskih trenera zbog njihovog navodnog pokušaja da primoraju sprinterku Kristinu Timanovskaju da se vrati kuc´i u Bjelorusiju s Olimpijskih igara u Tokiju.

MOK je preduzeo mjere danas "u interesu dobrobiti sportista ... Bjelorusije koji su još u Tokiju", navodi se u saopćenju na Twitteru, prenosi Radio Slobodna Evropa. 

MOK je naveo da je od dva trenera, identifikovanih kao Artur Šimak i Jurij Majsevič, zatraženo da odmah napuste Olimpijsko selo i "da su to učinili".

Formirana je disciplinska komisija MOK -a kako bi se razjasnile okolnosti ovog slučaja i uloge koje su igrali Šimak i Majsevič, saopćeno je iz Komiteta. 

Navodi se da će im biti pružena prilika da se čuje njihov stav.

MOK je prije dva dana pokrenuo disciplinski postupak protiv Šumaka i Mojseviča.

Timanovskaja (24), koja se sada nalazi u Varšavi, rekla je da je odbila nalog svojih trenera da se vrati u domovinu, plašeći se osvete za izjave koje je dala na društvenim mrežama u kojima kritikuje njihove odluke.

Ona je doputovala u Varšavu 4. augusta pod poljskom diplomatskom zaštitom.

U četvrtak pridružio joj se suprug Arsen Zdanevič, koji je došao preko Ukrajine.

Poljska im je odobrila humanitarne vize i obavezala se da će osigurati njihovu sigurnost.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.