15.1.2022. 22:30
0
EHF EURO: Hrvatska bolja od Srbije
U grupama A, C, E i F odigrane su četiri utakmice u večernjim terminima trećeg dana Evropskog prvenstva u rukometu koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Pobjede su ostvarili Hrvatska, Španija, Danska i Rusija.

Hrvatska je u Szegedu savladala Srbiju, a Vatrenim su pobjede donijeli Čupić i Martinović sa po šest golova. Lučim je dodao pet. Kod Srbije najefikasniji je bio Radivojećim sa pet golova. U grupi C Francuska je prva sa četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajinci su bez bodova.

U grupi u kojoj se nalazi i Bosna i Hercegovina Španije je pobijedila Švedsku 32:28. Špance su do pobjede predvodili Angel Fernandez Perez sa 8 golova, Reixach Canalles koji je imao 7 pogodaka. Stopostotan bio je Aleix Gomez Abello sa pet golova. Kod Šveđana Hampus Wanne zabio je 8 golova, a Jim Gottfridsson šest. Švedima nije pomoglo ni 10 odbrana Andreasa Palicke. Španija je prva u grupi sa četiri boda, druga je Švedska sa dva, isto toliko ima Češka na trećem mjestu, posljednja je BiH bez bodova.

Veliko iznenađenje u grupi F napravila je Rusija pobjedivši Norvešku 22:23 i preuzevši liderku poziciju. Drugi su Norveđani sa dva boda, treća je SLovačka sa istim brojem bodova kao i Norveška, a Litva je posljednja sa dva poraza.

Danci su bez problema pobijedili Sloveniju 34-23 i lideri su grupe A. Druga je Crna Gora sa dva boda, koliko imaju i Slovenci. Posljednja je Sjeverna Makedonija koja je upisala dva poraza.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.