14.5.2022. 15:49
0
MNK 'Crni labud' pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog turnira 'Memorijal boraca Zlatišta'
Malonogometni klub „Crni labud“ pobjednik je ovogodišnjeg malonogometnog turnira „Memorijal boraca Zlatišta“.

Turnir koji je posvećen sjećanju na 109 šehida i poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine sa Soukbunara ove godine je okupio 12 ekipa koji su se takmičili za nagradni fond od 4.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar. 

Turnir je organizovan je u povodu Dana Općine Centar koji se obilježavaju svake godine od 2. do 9. maja. Prije samog početka finalne utakmice prisutni su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast i poštovanje šehidima i poginulim borcima sa Soukbunara, te rano preminulim futsalerima Dženanu Čeligijii i Belminu Koliću.

Futsaleri MNK „Crni labud“ u finalu su bili bolji od futsalera „Paja Taxi“ rezultatom 5:0, dok je treće mjesto osvojila ekipa „Ugarak Tešanj“ koji su porazili ekipu „J Akademica“ rezultatom 5:1.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo je prilikom zatvaranja trećeg po redu futsal turnira u svom obraćanju kazao da se na ovaj način želi sačuvati uspomena na sve šehide i poginule branitelje sa Soukbunara, koji su bili i njegovi saborci, a dali su svoje živote, kao nešto najsvetije, za našu slobodu.

- Kao organizator ovog turnira imamo namjeru da naredne godine unaprijedimo i obezbijedimo bolje tehničke uslove na samom terenu, kako bismo dodatno poboljšali uslove za održavanje ovog turnira - najavio je predsjedavajući Đozo, nakon čega je zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora Odred Soukbunar Murizom Mašićem, te direktorom turnira Jasminom Ligatom, uručio pehare najboljim ekipama i povelje najboljim pojedincima. 

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mirza Halilović, najbolji strijelac je Mirzet Avdušinović, dok je za najboljeg igrača proglašen Irhan Smajić.

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.