5.8.2017. 14:43
0
Tuka bez plasmana u polufinale trke na 800m na SP-u u Londonu
Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nije se plasirao u polufinale trke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Predstavnik BiH, koji je u London došao kao branitelj bronzane medalje sa prošlog SP-a u Pekingu, osvojio je tek peto mjesto u šestoj grupi s rezultatom 1.46,54. 

U polufinale su se plasirala po tri takmičara iz svake od šest grupa, te još šest atletičara po rezultatu. 

Danas su u disciplini bacanja kugle nastupili i reprezentativci BiH Mesud Pezer i Hamza Alić, koji se također nisu uspjeli plasirati u finale.

Pezer je u kvalifikacijama osvojio 21. mjesto s rezultatom 19,88 metara, dok je Alić bio posljednji, 32 sa bačenih 18,95 metara.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.