21.8.2017. 22:15
0
Veszprém dovodi najskuplje pojačanje u historiji rukometa
Golman njemačke rukometne reprezentacije Andreas Wolff prelazi iz Kiela u Veszprém za 2,6 miliona eura.


Transfer najboljeg čuvara mreže na EP-u u Poljskoj postao bi tako najveći u historiji rukometa.  

Prije dvije godine Nikola Karabatić je prešao iz Barcelone u PSG za 1.8 miliona eura. Nijemac će novim ugovorom biti i najplaćeniji rukometaš svijeta. U mađarskom klubu godišnje će zarađivati 700 hiljada eura, čak 200 hiljada više od Karabatića u evropskom viceprvaku. 

Veszprém će dolaskom Andreasa Wolffa morati otpustiti jednog golmana, golmana hrvatske reprezentacije Mirka Alilovića ili domaćeg čuvara mreže Rolanda Miklera. Wolff ima ugovor s Kielom do 2019. godine, ali ga Veszprém, želi odmah, javlja Avaz.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.