24.9.2017. 16:45
0
Završen 15. bokserski međunarodni memorijal 'Mustafa Hajrulahović Talijan'
Uz učešće 50 takmičara iz 12 država, danas je u Sarajevu završen 15. memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan".

Ovaj turnir, održan u  Domu mladih,  uvršten je u međunarodni bokserski kalendar EUBC, a  organizirao ga je  Bokserski klub "Zlatni ljiljani".

U izboru stručnog žirija za najboljeg boksera turnira izabran je englez Michael McDonagh. Najbolji tehničar bio je Vasile Usturoi iz Belgije. Najborbeniji par bili su Ruben Veciunca iz Belgije i škotlanđanin John Docherty.

Za uspješnu organizaciju turnira, a povodom 25 godina rada,  uručena je nagrada i bokserskom klubu „Zlatni ljiljani“ koju je primio Adnan Pašić.

 Tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije BiH, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije BiH, koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države. 

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položila je cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije. 

Povodom održavanja ovog međunarodnog bokserskog turnira u Domu Oružanih snaga BiH postavljena je i izložba fotografija koja pokazuje  doprinos i ulogu Mustafe Hajrulahovica Talijana u očuvanju i razvoju bokserskog sporta u Sarajevu, saopćili su organizatori.


(Fena/Admir Oručević)

BoksTurnir
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.