4.10.2017. 22:34
0
Rukomet - Visočka Bosna bolja od Konjuha
U prvoj utakmici trećeg kola Premijer lige BiH visočka Bosna Centrotrans savladala je Konjuh sa 28:24 i tako ostvarila prvu pobjedu u novoj sezoni, nakon što je poražena u prvom kolu od Izviđača (17:26) i nakon što je bila slobodna u drugom kolu.

Utakmice je opravdala epitet derbija, a posebnu čar dala je posjeta u visočkoj dvorani Mladost, gdje je bilo pristuno oko 2.000 navijača, koji su se očito zaželjeli premijerligaškog rukometa, nakon što je Bosna prošle sezone igrala u Prvoj ligi Federacije BiH - grupa Jug, saopćeno je iz RK Bosna.

Domaći igrači su od početka meča, pa sve do 45. minute igrali odlično, držali prednost i Konjuh jednostavno nije imao šanse da napravi nešto više u ovom meču.

Visočani su u potpunosti držali konce igre u svojim rukama u prvom dijelu, a prednost je rasla iz minute u minute. U jednom trenu rezultat je glasio osam razlike u korist Bosne (17:9), a gosti su do kraja poluvremena smanjili rezultat na osam golova zaostatka (18:11).

U nastavku se Konjuh probudio, ali jednostavno nije mogao da se vrati u meč u kojem je u prvom dijelu zaostajao sedam golova razlike. Kada je Bosna povela sa 24:15 u 45. minuti, bilo je jasno da je pobjednik riješen. Do kraja meča Konjuh je iskoristio opuštanje domaće ekipe i smanjio zaostatak na konačna četiri gola (28:24).

Najefikasniji u pobjedi Bosne bio je Mahir Burić sa šest golova, dok je Eldin Travančić dodao pet. Kod Konjuha Davor Kadić je pogađao osam puta, od toga dva sa penala.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.