16.10.2017. 21:45
0
Rukometaši Vogošće, pridružili se Konjuhu i Zrinjskom u 3. kolu Challenge kupa
Rukometaši Vogošće Poljine Hills plasirali su se u 3. kolo Challenge kupa.

Vogošćani su večeras u revanš susretu 2. kola, odigranom u dvorani "Amel Bećković", poraženi od izraelske ekipe Holon sa 24:23  (10:12), ali su nastup u dalje takmičenje izborili zahvaljujući jučerašnjoj pobjedi sa 31:24 (14:11).

U redovima Vogošće večeras su najbolji bili Spasoje Pekić i Almir Osmanhodžić sa po četiri gola, a kod Holona Nissim Falach sa osam i Eden Gingihasshvili sa pet golova.

Ekipa Vogošće u 3. kolu igrat će protiv norveškog Fyllingena iz  Bergena. Prvi susret će se igrati 17. ili 18. novembra u Vogošće, a revanš 25. ili 26. novembra u Bergenu.

U 3. kolu Cahellenge kupa igrati će još dva bh. predstavnika - ekipe Konjuha iz Živinica i Zrinjskog iz Mostara.

Rukometaši Konjuha, koji su u 2. kolu ubjedljivo eliminirali kiparski Proodeftikos rezultatima 39:15 i 33:24, u nastavku takmičenja za protivnika će imati također predstavnika Izraela - Ramhat Hashron (18./19. novembra u Živinicama, revanš 25./26. novembra u Izraelu).

Naš treći predstavnik Zrinjski, pobjednik Kupa BiH, direktno je uvršten u 3. kolo, a igrat će protiv gruzijskog Batumija. Oba susreta igrat će se  17. i 18. novembra u Mostaru.              


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.