27.12.2017. 9:35
0
Danas okupljanje rukometne reprezentacije BiH
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži (17 sati) pred odlučujuće susrete sa Švicarskom u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Hrvatskoj.

Prvi susret igrat će se 10. januara u St. Gallenu, a revanš  tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

Nakon prve faze priprema reprezentativci će imati tri slobodna dana za novogodišnje praznike, a ponovo će se okupiti 3. januara.

Tokom priprema izabrnaci selektora Bilala Šumana će 5. i 6. januara u Beogradu odigrati kontrolne prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom.

Selektor Šuman za Fenu je kazao da bh. tim bez ikakvih kalkulacija ulazi u susrete sa Švicarskom u kojim mora pobijediti kako bi osigurao nastup u dodatnim kvalifikacijama (baraž).   

U Šestoj kvalifikacionoj grupi najbolji rukometaši BiH krajem oktobra odigrali su dvomeč s Estonijom u kojim su zabilježili polovičan uspjeh. U Sarajevu su slavili sa 31:24, dok su u Tallinu poraženi s 29:25.

Na spisku Šumana nalazi se 20 rukometaša:

golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar 
lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina
desna krila: Faruk Vražalić, Srđan Predragović
pivoti: Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić (Elmir Građan)
lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar
srednji bekovi: Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Josip Perić
desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.