29.12.2017. 15:08
0
Ministar Kurić ugostio džudistkinju Larisu Cerić
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas bosanskohercegovačku džudistkinju Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca.

Ovom prilikom Kurić je sportistkinji godine u BiH čestitao na cjelokupnom uspjehu u ovoj godini, drugom mjestu na Svjetskom prvenstvu, trećem mjestu na Evropskom prvenstvu i zlatnoj medalji na Grand Prixu u Zagrebu.

- Izuzetno smo ponosni na uspjehe mladih sportaša Bosne i Hercegovine. Zato će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo dodijeliti džudistkinji Larisi Cerić novčanu nagradu za uspjeh i vrhunske rezultate u ovoj godini. Nastavit ćemo pružati podršku našim najboljim sportskim ambasadorima, te raditi na poboljšanju infrastrukture kako bi obezbijedili što bolje uslove za njihove pripreme - naglasio je ministar Kurić.

Trener Crnogorac ovim povodom je rekao da je džudo u Bosni i Hercegovini najtrofejniji olimpijski sport i to zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta KS, a naročito zalaganju ministra Mirvada Kurića, saopćeno je iz Ministarstva kulture i sporta KS.

- Iz dubine srca zahvaljujem Ministarstvu kulture i sporta, a posebno ministru Kuriću koji od početka svog mandata podržava moj rad - naglasila je Larisa Cerić.

 (FENA/Ajla Hurko) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.