14.1.2018. 15:20
0
Nova slalomska pobjeda Marcela Hirschera
Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slalomske utrke Svjetskog kupa vožene u nedjelju u švicarskom Wengenu.

Do 53. pobjede u karijeri šesterostruki osvajač Velikog kristalnog globusa došao je s najboljim vremenom u obje vožnje. Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu koji je bio sporiji 93 stotinke, dok je Šveđanin Andre Myhrer kasnio sekundu i 72 stotinke za pobjednikom.

Do prvih bodova u Svjetskom kupu došao je 21-godišnji hrvatski skijaš Elias Kolega, koji je utrku završio na 21. mjestu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Marcel Hirscher sa 974 boda. Kristoffersen je drugi sa 800, a Francuz Alexis Pinturault na trećem mjestu ima 579 bodova.

Hirscher vodi i u poretku slalomaša s 554 boda, ispred Kristoffersena s 435 bodova.

(FENA/Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.