22.1.2018. 20:30
0
Kiril Lazarov zbog povrede propušta ostatak EP u rukometu
Kapiten rukometne reprezentacije Makedonije Kiril Lazarov zbog povrede neće igrati do kraja Evropskog prvenstva, potvrdila je danas Evropska rukometna federacija (EHF).

EHF je ovu informaciju objavio na tviter profilu nakon što je Lazarov, koji je povrijedio desnu zadnju ložu na utakmici protiv Španije, prošao medicinske preglede u Zagrebu.

Makedonija je je sinoć izgubila od Španije sa ubjedljivih 31:20, a najbolji makedonski rukometaš se povrijedio u 11 minutu. Da je povreda ozbiljnija odmah je nagovjestio makedonski selektor Raul Gonsales, koji ie istakao važnost Lazarova za igru Makedonije.

"Naše šanse (za plasman u polufinale) bez njega su mnogo manje. Kire je za nas mnogo važan. Vidjećemo kako ćemo bez njega", rekao je makedonski selektor nakon sinoćnje utakmice.

Gonsales je ocijenio da je cijelu utakmicu protiv Španije Makedonija odigrala katastrofalno.

"Loše smo počeli i već smo poslije 15 minuta gubili sa sedam razlike", objasnio je Gonsales.

Makedonska selekcija zauzima četvrto mjesto sa tri boda u Grupi dva koja se igra u Varaždinu, a preostale dvije utakmice igra protiv Danske i Češke. Danska je na prvom mjestu sa šest bodova, Španija i Njemačka imaju po četiri, petoplasirana Češka dva, a posljednja Slovenija jedan bod. U polufinale idu dvije provoplasirane ekipe, piše Avaz.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.