10.2.2018. 21:00
0
Zajednički hokejaški tim Južne i Sjeverne Koreje nastupio na Olimpijadi, ali odmah na startu poraženi sa 8:0
Zajednički hokejaški tim Južne i Sjeverne Koreje ušao je u istoriju pošto su se takmičili prvog dana Zimskih olimpijskih igara u Pyongchangu.

Međutim, tim je pretrpio težak poraz od 8:0 od reprezentacije Švicarske koja je na prošlim ZOI 2014. godine osvojila bronzanu medalju. 

Jedinstveni hokejaški tim formiran je nakon što su dvije Koreje postigle sporazum da se takmiče pod istom zastavom na ZOI i tokom jučerašnje ceremonije otvaranja sportisti su zajedno ušli u arenu. 

Utakmicu su posmatrali zvaničnici poput predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasa Bacha, južnokorejskog predsjednika Mun Yae Ina i Kim Yo Jong, sestre sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.