24.2.2018. 11:44
0
Amina Tahirović i Velid Pidro najbolji sportaši SBŽ-a u 2017. godini
Amina Tahirović, članica Karate klub "Travnik" i Velid Pidro, iz Taekwondo kluba "Bugojno", bili su najbolji sportaši Srednjobosanske županije (SBŽ) u 2017. godini, a priznanja su im uručena na svečanosti, koja je sinoć održana u Novom Travniku.

Kada je riječ o ekipnim sportovima, najuspješnijima su proglašeni Marina Lukić, članica Ženskog nogometnog kluba "Iskra" iz Bugojna i Ivan Livaja, iz Nogometnog kluba "Vitez".

Među brojnim nagradama, koje su dodijeljene na svečnosti u Novom Travniku, su i one za životno djelo, koje su uručene Mirsadu Ibrišimbegoviću, Dževadu Dediću i Anti Aniću.

Zlatne plakete Sportskog saveza SBŽ-a dodijeljene su Ameli Lolić, Enesu Krajišniku, Slavenu Gariću, te nogometnim klubovima "Vitez" i "Nova Bila", kao i Sportskom ribolovnom društvu "Novi Travnik".

Priznanje "Srebrna plaketa" dobili su Drago Ljubas, Bekir Ferizović i Nahid Šupić, a "Bronzane plakete" Dragan Matošević, Tihomir Rijić i Marko Jevtić.

Za najboljeg sportskog radnika u prošloj godini proglažen je Asim Šahman, dok su naujspješniji treneri bili Aldin Adilović i Senid Kulaš.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a Katica Čerkez kazala je kako neki od najboljih rezultata, i natjecatelja na europskom nivou, dolaze iz SBŽ-a.

- Ne samo da imamo masovnost, nego imamo i kvalitet. Vrhunski rezultati dolaze iz naše županije - kazala je Čerkez, naglašavajući kako su ovakve i slične manifestacije najbolja promocija sporta, te mladih i uspješnih ljudi.

(FENA/Ajla Hurko) 




0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.