15.5.2018. 22:45
1
Puhalo slomio rebro Turčinu!
Edin Puhalo (Iron Puki), jedan od najuspješnijih bh. boksera, pobijedio je Turčina Ozena Četkinaja u revanš-meču za WBC titulu.

Naš bokser nastupio je pred nekoliko hiljada posjetilaca na bokserskoj manifestaciji u ledenoj dvorani u Augsburgu.

- Pobijedio sam prekidom doktora u drugoj rundi, jer sam polomio rebro Četkinaju. Ovom borbom sam još jednom potvrdio kvalitet i sada sam bliži jednom velikom meču za WBC ili WBA titulu, koji bih trebao imati do kraja godine – kaže Puhalo.

Edin je aktuelni prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC. Ovo je bio njegov 17. profesionalni meč u dosadašnjoj karijeri, u kojoj nije imao poraza.

- Ovom pobjedom dobit ću vrlo važne bodove i novi ranking karijere. Mislim da ću sada biti najbolje rangirani profesionalni bokser koji nastupa pod bh. zastavom, a moguće i najbolji na Balkanu. Sretan sam što ispunjavam svoje ciljeve i promoviram Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Ponosan sam na svoj tim, na čelu s trenerom Narcisom Kalajdžićem i mojim menadžerom Daliborom Banom, s kojim sam se pripremao – kaže Puhalo, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.