10.6.2018. 12:15
0
Formula 1 - Večeras utrka za VN Kanade
Na stazi "Gilles Villeneuv" u Montrealu večeras se od 20.10 sati vozi sedma utrka sezone Svjetskog prvenstva Formule 1.
S prve startne pozicije utrku će početi Nijemac  Sebastian Vettel (Ferrrari), koji je u kvalfikacijama pobijedio ispred drugog vozača Mercedesa Finca Valtterija Bottasa i Holanđanina Maxa Verstappna (Red Bull), koji je bio najbrži na svim slobodnim treninzima. 

Vettelu će to biti četvrti "pole position" ove sezone, a ukupno 54. u karijeri. 

Vodeći u ukupnom poretku SP-a Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), startovat će s četvrte pozicije. Iza njega u kvalkifikacijama su se plasirali drugi Ferrarijev vozač Finac Kimi Räikkönen i pobjednik zadnje utrke u Monacu Auustralac Daniel Ricciardo (Red Bull).

Nakon šest utrka u sezoni vodi Hamilton s 110 bodova, ispred Vettela i (96) i Ricciarda (72).

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.