22.9.2018. 18:45
0
Zakazan obračun Furyja i Wildera
Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury (30), koji je u novembru 2015. na opće iznenađenje svladao tada neprikosnovenog Wladimira Klitschka, 1. decembra ove godine boksat će protiv aktualnog svjetskog prvaka po WBC verziji Amerikanca Deontayja Wildera (32).

Dvoboj bi se trebao održati u dvorani Staples Center u Los Angelesu.

Wilder nikada nije poražen u profesionalnoj karijeri, dobio je svih 40 mečeva, od čega 39 nokautom.

I Tyson Fury je neporažen, slavio je u svih 27 dvoboja, ali nakon senzacionalne pobjede protiv Klička u novembru 2015. godine njegova karijera je krenula nizbrdo. Zbog pozitivnog dopinškog testa (kokain) bio je suspendiran i u ring se je vratio nakon dvije i pol godine pauze. Tako je 9. juna ove godine u Manchesteru svladao Sefera Seferija, Albanca rođenog u makedonskom Gostivaru, a 18. augusta u Belfastu pobijedio je Talijana Francesca Pianetu, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

Tyson Fury
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.