20.10.2018. 12:15
0
Samir Ademović osvojio zlatnu medalju u powerliftingu u Slovačkoj
Jučer je u Slovačkoj održano takmičenje u powerliftingu, a bh. predstavnik Samir Ademović osvojio je prvo mjesto u disciplini "dead lift".
On je na WUAP World Championship 2018, u kategoriji -140kg, disciplina "dead lift", s podignutih fascinantnih 325kg osvojio prvo mjesto, a pobjedu je ostvario u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su se takmičili predstavnici iz 30 različitih zemalja. 

Ademović je rođen 1985. godine u Srebrenici, a kao pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je i ove godine na takmičenju u atletici na nivou OS BiH šestu godinu u nizu prvak u bacanju kugle. 

Prošle godine u Pragu je takođe predstavljao našu zemlju gdje je na Powerlifting Championship WUAP u kategoriji -125kg, disciplina "dead lift", s podignutih 312,5 kg osvojio zlatnu medalju. Prije ovog takmičenja učestvovao je na GPC Powerlifting World Cup 2017 u Sarajevu i osvojio prvo mjesto u kategoriji do -125kg. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao i na Svjetskom prvenstvu u Powerliftingu u Srbiji 2016 godine, kao i u Hrvatskoj na Lika Rux Power 2016 takmičenju po IPF pravilima. 

Osim Ademovića, na takmičenju u Slovačkoj, vrijedno je spomenuti i još jednog predstavnika BiH Sahludina Šehića koji je osvojio prvo mjesto u Master kategoriji  140+ kg koji je postavio novi svjetski rekord sa podignutih 320kg, prenosi Hayat.


(Admir Oručević)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.