21.10.2018. 21:44
0
Pobjeda Kimija Raikkonena nakon čak 113 utrka, Lewis Hamilton umalo obezbijedio titulu prvaka svijeta
Završena je utrka u Austinu za Veliku nagradu SAD-a, kada je u pitanju sezona u Formuli 1.

Piše: Haris Ahbabović

Lewisu Hamiltonu je vrlo malo nedostajalo da i matematički obezbijedi novu titulu prvaka svijeta, ali će na taj poduhvat čekati još sedam dana kada je na rasporedu VN Meksika. 

Naime, on je umalo zaobišao Vestappena svega dva kruga prije kraja, a to zaobilaženje bi mu i matematički donijelo novu titulu prvaka svijeta u F1.

Na ovoj utrci pobjedu je ostvario Kimi Raikkonen, dok je na drugoj poziciji završio Max Verstappen. Hamilton i Vettel su zauzeli treće i četvrto mjesto, dok je Bottas utrku završio na petom mjestu. Vettel je ponovo imao probleme tokom ove utrke, a već na samom otvaranju utrke se sudario sa Ricciardom.

Lewis Hamilton, naravno, ima ogromnu prednost ispred Sebastiana Vettela i za sedam dana će vjerovatno potvrditi titulu šampiona svijeta.

Do kraja ove sezone su ostale svega tri utrke. Za sedam dana se vozi u Meksiku, dok se 11. novembra vozi u Brazilu. Posljednja utrka sezone vozi se 25. novembra u Abu Dhabiju (UAE).

Podsjećanja radi, ovo je Raikkonenu prva pobjeda u F1 još od 2013. godine i VN Australije.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.