30.10.2018. 11:04
0
Jacques Vulleneuve rekao da je Hamilton bolji od Schumachera, a onda Lewis poručio: Michael je najbolji ikada!
Lewis Hamilton je na VN Meksika potvrdio svoju petu titulu prvaka svijeta u F1, te se tako izjednačio sa Juanom Manuelom Fangiom po broju titula.

Piše: Haris Ahbabović

Ispred njega je sada samo veliki Nijemac Michael Schumacher, koji je sedam puta bio prvak, dva puta u Bennetonu i pet puta u Ferrariju.

Jacques Villeneuve, sin pokojnog Gillesa Villeneuvea i šampion F1 iz 1997. godine, rekao je za Sky Sport da smatra da je Hamilton bolji od Schumachera.

"Nikada ne bih za sebe mogao reći da sam ja najbolji ikada. Naravno, znam kakve su moje sposobnosti, ali, otac mi je uvijek govorio, još kada sam imao osam godina, da uvijek pričam na stazi. Želim da moji rezultati i rezultati drugih stvari koje radim van sporta doprinesu, pa da ljudi mogu da formiraju pristojno mišljenje. Ali, Michael je i dalje prilično ispred po broju pobjeda i morate da kažete da je i dalje najveći ikada", rekao je Hamilton.

Podsjećanja radi, Hamilton je odbranio titulu osvojenu prošle godine, što mu je peta titula u F1. Do kraja ove sezone su ostale utrke u Sao Paolu i Abu Dhabiju.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.