28.11.2018. 11:26
0
Bulić: Trebala bi biti dobra utakmica, možemo pobijediti Gračanicu
Danas se igraju utakmice osmine finala rukometnog Kupa BiH, a u kantonalnom derbiju u Tuzli se sastaju prvoligaš Sloboda i ekipa Gračanice.
Tuzlaci su trenutno drugi na tabeli Prve federalne lige – Sjever, dok Gračanica dijeli lidersku poziciju u Premijer ligi BiH. Susret izaziva veliko zanimanje ljubitelja rukometa oba grada, tako da se u dvorani Mejdan očekuje velika posjeta.

- Gračanica u Premijer ligi BiH dijeli prvo mjesto s visočkom Bosnom Centrotrans, a nama će utakmica dobro doći da vidimo jesmo li na razini premijerligaških ekipa, možemo li se s njima nositi. Naš večerašnji rival u velikom je usponu, ostvarili su četiri pobjede u nizu, ali i mi smo u zamahu, sa šest pobjeda u isto toliko kola – izjavio je za Fenu trener Slobode Mirza Bulić. 

U ekipi Slobode trebao bi debitovati iskusni golman Sidik Omerović, koji je došao iz živiničkog Konjuha. 

- S Omerovićem smo pojačali ekipu na golmanskoj poziciji, a najvjerovatnije će iskusni čuvar mreže nastupiti već protiv Gračanice. Trebala bi biti dobra utakmica, a naši momci jedva čekaju okršaj. Potrudit ćemo se da gostima pružimo što veći otpor, a lopta je okrugla, možda i pobijedimo – poručio je Bulić. 

Utakmica Sloboda - Gračanica igra se večeras od 18.30 sati. Uzvratni susret igra se 5. decembra u dvorani Luke u Gračanici.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.