28.11.2018. 14:18
0
Sarajevo dobija veliku podršku za dolazak Formule E u naš grad, od naredne sezone u Formuli E i Felipe Massa
Članovi Techeetah Teama i šampion Formule E Jean-Eric Vergne dat će podršku Sarajevu u kandidaturi za domaćina Formula E utrke 2020. godine.

Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni viceprvak u konkurenciji konstruktora u prestižnom takmičenju Formule E - Techeetah Team i šampion Formule E Jean-Eric Vergne, bit će održana sutra u Alta Shopping Centru u Sarajevu u 11.00 sati. 

Bit će predstavljen i bolid "DS E-Tense FE 19", koji će samo za ovu priliku biti izložen ispred Alta shopping centra.

Prisutnim medijima će se obratit Jean Eric Vergne, predsjednik Techeetah Teama Edmund Chu, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te inicijator ideje i generalni direktor Sarajevo Sports Internationala Samir Cerić.

Formula E (FIA Formula E Championship) je automobilističko takmičenje koje organizuje, Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Prva sezona održana je 2014.-2015. godine.

Bolidi Formule E su električni trkaći automobili, a sve utrke održavaju se u gradskom okruženju da bi se promovisala zelena tehnologija.

Trenutno se u prvenstvu takmiči 11 timova s 22 vozača, među kojima je čak devet bivših F1 vozača. Zanimljiv podatak je i to da je prvi pobjednik Formule E bio sin legendarnog vozača Nelsona Piqueta, te da će u narednoj sezoni jedan od takmičera biti legendarni Felipe Massa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.