21.12.2018. 8:30
3
Gdje ćeš na Rusiju: Novinar pokušao provocirati Habiba, prvak mu odbrusio
Khabib Nurmagomedov ni ranije nije volio provokacije na svoj račun. Sada, kada je postao UFC prvak i tu je titulu uspješno odbranio protiv najvećeg rivala Conora McGregora, provokacije podnosi još lošije.

To se moglo vidjeti u jednom od posljednjih intervuja u kojem ga je novinar pitao predstavlja li kada nastupa u Oktagonu Rusiju ili Dagestan.

Naime, Nurmagomedov je Dagestanac, a Dagestanci su vrlo ponosni na svoju nacionalnost i običaje uprkos tome što su dio Rusije, prenosi Fightsite.hr.

- Ja uvijek predstavljam Rusiju. Uvijek je na ekranu kada nastupam ruska zastava. Svi u SAD-u, koji ne znaju što je Dagestan ili Čečenija…me zovu Rusom. A i svi ostali borci, ako niste primjetili, me nazivaju Rusom”, jasan je Habib.

No, tu nije stao, novinaru je na teret stavio da ga pokušava isprovocirati i posredno podijeliti Rusiju.

- Za sve njih mi smo svi samo jedna nacija. Za njih svi mi smo isti narod. I zato je bitno da nas onda naš vlastiti narod ne razdvaja. Recimo kao što to vi činite”, dodaje UFC prvak u lakoj kategoriji i zaključuje:

“Bitno je da me ne pitaju glupa pitanja, kao što to vi sada činite. Recimo u SAD-u nas niko ne pokušava razdvojiti i niko ne želi da smo razjedinjeni. Tako da vas molim da promijenite temu i da počnemo pričati o sportu, prenosi Avazov sport.


(ADmir Oručević)

KhabibUFC
3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.