27.1.2019. 12:21
0
Hansen, Lindberg i Jacobsen protiv Sagosena, Myrhola i Jondala: Ko će biti prvak svijeta, Danska ili Norveška?!
U finalnom susretu 26. svjetskog rukometnog prvenstva danas se od 17.30 sati u Herningu sastaju domaća selekcija Danske i Norveška.

Obje reprezentacije borit će se za prvu titulu svjetskog prvaka. Dancima će to biti četvrti pokušaj da osvoje zlato, nakon što su zaustavljeni u tri finala na svjetskim prvenstvima u Švedskoj 1967. i 2011. te u Španiji 2013. 

Norvežani će drugi put zaredom igrati u finalu SP. Na prošlom SP 2017. poraženi su od domaćina Francuske. 

U polufinalnim susretima Danci su u Hamburgu spobijedili Francuze s ubjedljivih 38:30, dok su Norvežani bili bolji od drugog organizatora SP-a - Njemačke sa 31:25.  

Rukometaši Danske i Norveške na ovogodišnjem SP-u u Herningu su već odigrali međusobni susret u grupnoj fazi kada su Danci slavili sa 30:26.

U susretu za bronzanu medalju od 14.30 sati igraju Njemačka i Francuska.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.