18.5.2019. 15:28
0
Čelik na drugom festivalu ragbija ugostio 450 mališana iz četiri države
Ragbi klub Čelik domaćin je 2. dječijeg ragbi festivala, koji je ove godine na Stadionu Kamberovića polje okupio oko 450 dječaka i djevojčica iz 11 klubova iz četiri države: Italije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Turnir se i ove godine igra u pet kategorija, uzrasta od šest do 14 godina, a goste su pozdravili zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, ambasador Velike Britanije Mathew Field, koji je već postao prijatelj zeničkog kluba i bh. ragbija te italijanski ataše za kulturu u BiH Dante Alighieri.

-Na ovaj internacionalni turnir, došli su nam naši prijatelji iz tri zemlje i mislim da će to biti jedan divan dan za ragbi. Raduje nas novi susret s našim prijateljima iz BiH i inozemstva, koje ćemo pozivati i narednih godina da nam budu gosti u Zenici - ističe predsjednik Čelika Goran Zovko, koji napominje da su u goste bili pozvali i mališane iz Crne Gore, ali su bili spriječeni da dođu ove godine.

-Mi se nadamo da će i drugi ragbi klubovi u BiH, a koji također rade na pridobijanju djece u ovaj sport, ali to ide jako teško, biti u prilici da organiziraju ovakve festival dječijeg ragbija. Mi u Čeliku imamo i malo sreće, ali i dosta zananja kojim smo i privikli veliki broj djece. Naša Škola ragbija već daje rezultate, jer na treninzima imamo preko 100 mališana - napominje Zovko, koji dodaje kako zenički mališani ne plaćaju treninge u Školi ragbija.


(Fena/Admir Oručević)

CelikRagbi
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.