18.7.2019. 19:46
0
Desni bek Miloš Lojančić veliko pojačanje RK Vogošća
Rukometni klub Vogošća u novu sezonu ulazi s velikim ambicijama. Ciljevi kluba su da se uključi u borbu za sami vrh Premijer lige BiH i što kvalitetnije predstavi u Challenge cupu.

U tom cilju uprava kluba zajedno sa stručnim štabom u svoje redove je dovela iskusnog srbijanskog rukometaša  Miloša Lojaničića (1989.), desnog beka koji je veliko pojačanje za klub.

Radi se o veoma kvalitetnom igraču koji je ponikao RK Zlatar u Novoj Varoši. Nastupao je za Vrbas Osjek, Proleter iz Zrenjanina, Spartak, Göztepe, Maccabi Tel Aviv. Na Univerzijadi je s reprezentacijom Srbije bio vicešampion svijeta te evropski prvak. U Vogošću dolazi iz Hapoela, a prvi put će nastupiti u Premijer ligi BiH.

- Prije svega, zadovoljstvo mi je što sam došao u RK Vogošća PH. Prepoznao sam ambicije kluba koje su se poklopile sa mojim ambicijama. Prvi put ću imati priliku nastupiti u bh. ligi. Vogošća je prepoznatljiv klub na Balkanu i imaju kontinuitet učešća na evropskim takmičenjima. Nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate u novoj sezoni - rekao je Lojaničić, saopćeno je iz RK Vogošća.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.