22.9.2019. 16:08
0
Dvostruka pobjeda Ferrarija: Vettel slavio ispred Leclerca i Verstappena u Singapuru
Ferrari je nastavio odličnu formu nakon jednomjesečne pauze koja se dogodila pred VN Belgije.

Piše: Haris Ahbabović

Ferrari je danas ostvario dvostruku pobjedu na VN Singapura, pošto je Sebastian Vettel pobijedio na utrci, a drugu poziciju je osvojio Charles Leclerc, koji je jučer bio najbrži u kvalifikacijama.

Na trećem mjestu je završio vozač Red Bulla, Max Verstappen, dok su vozači Mercedesa, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, zauzeli tek četvrto i peto mjesto.

Nakon ove utrke, i dalje je ubjedljivo u vodstvu Hamilton, ispred Bottasa, dok su na trećem mjestu sada izjednačeni Vestappen i Leclerc, a Vettel je peti sa samo pet bodova manje.

U poretku konstruktora ubjedljivo vodi Mercedes, ispred Ferrarija i Red Bulla.

Treba napomenuti da je ovo Vettelu prva pobjeda nakon čak 22 utrke bez pobjede i nešto više od godinu dana, kada je trijumfovao na VN Belgije 2018. godine.

Za sedam dana se vozi utrka u Sochiju za VN Rusije.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.