20.11.2019. 8:54
1
Zvuk i bolid koji će vam izmamiti suze u očima: Mick Schumacher vozio očev bolid s kojim je osvojio petu titulu
Vozač Formule 2 i sin velikog šampiona F1 Michaela Schumachera, Mick Schumacher, vozio je na test stazi Fiorano u Italiji bolid Ferrari F2002.

Piše: Haris Ahbabović

To je bolid sa kojim je njegov otac osvojio svoju treću titulu u Ferrariju, a svoju petu od ukupnih sedam titula u šampionatu Formule 1. Podsjećanja radi, mlađi Schumacher je prije nekoliko mjeseci vozio i čuveni bolid Ferrarija iz 2004. godine, za kojeg mnogi kažu da je najbolji bolid ikada napravljen u Formuli 1.

Brojni analitičari smatraju da je Mick Schumacher izuzetno talentovan vozač, te da bi ga uskoro mogli vidjeti za volanom u Formuli 1.

Mick Schumacher je rođen 1999. godine u Švicarskoj. Sin je Michaela Schumachera, legendarnog njemačkoj F1 vozača.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.