14.12.2019. 19:01
0
Nurmagomedov poslao žestoku poruku McGregoru: Evo šta Conor mora uraditi da dođe do njihovog revanša
U najnovijoj izjavi aktualnog prvaka koju je dao ruskim medijima, Orao je odbacio mogućnost da McGregoru tako skoro pruži drugu priliku.

Rus smatra da pobjeda protiv Donalda Cerronea u velter kategoriji ne čini od McGregora legitimnog izazivača. Dapače, tvrdi da bi pobijedio drugorazrednog protivnika, kako je nazvao Kauboja.

- U posljednjim mečevima Cerrone je izgubio sedam ili osam puta. U međuvremenu gotovo da nije nikoga pobijedio. Možemo reći da se radi o drugoj ligi. Uopće nije bitno ko će pobijediti u tom meču, započeo je ljuti Nurmagomedov, te je zagrmio:

- Neobično mi je kada Dana White kaže da će pobjednik tog meča...ako Conor pobijedi Cerronea i ja pobijedim Tonyja Fergusona, da će organizovati naš revanš. Ko će se sljedeći boriti za pojas je moja odluka.

Nadalje, Nurmagomedov je u Krasnodaru naveo i uslove za Notoriousa koje mora zadovoljiti da bi postao legitimni izazivač. Oni zvuče nemoguće u ovom trenutku...

- Da bi se suočio sa mnom, on najprije mora spustiti kilažu na 70 kilogram, a onda, kao što je to jednom ranije napravio, mora pobijediti deset puta zaredom. Onda ću razmišljati o revanšu, ali sada neka se on bori protiv drugorazrednih boraca koji teže 77 kilograma. I to bi mu trebalo osigurati poziciju za titulu? Dok sam ja ovdje, to se neće dogoditi. Budite sigurni, zaključio je ljutiti šampion.

Podsjetimo na današnju izjavu predsjednika UFC-a Dane Whitea koji je objasnio zašto će gurnuti McGregora, a ne nekoga drugoga u dvoboj protiv Nurmagomedova. Naravno, ako obojica pobijede u narednim mečevima.

- Hajde ljudi, pogledajte što je sve Conor napravio posljednjih godina. Izgubio je od Khabiba u borbi koja je donijela jako puno zle krvi, zapravo to je bio jedan drugi nivo. Gaethje je borac koji je na svom putu prema vrhu, no i njemu smo ponudili puno borbi koje je odbio. Tako da, Conoru će sigurno pripasti borba za titulu ako pobijedi Cerronea, rekao je White u razgovoru s Kevinom Ioleom s Yahoo Sportsa, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.