10.1.2020. 8:20
0
Evropsko prvenstvo: Rukometni Zmajevi debituju protiv Norveške
Objavljen je raspored utakmica muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na 14. evropskom prvenstvu u Švedskoj, Norveškoj i Austriji 2020.

Izabranici selektora Bilala Šumana će u grupi D odigrati tri duela i to 10, 12. i 14. januara. Danas je prva utakmica na rasporedu i to protiv Norvežana.

Norvežani su apsolutni favoriti, ne samo u sutrašnjem susretu protiv BiH, nego se vide kao jedan od osvajača odličja. Toga je svjestan i selektor naše reprezentacije Bilal Šuman, koji ističe da njegovi igrači znaju s kakvom reprezentacijom se sastaju, ali da će učiniti sve da pruže dostojan otpor.

Najveća opasnost, ističe Šuman, prijeti od kontranapada norveške reprezentacije. Ključno za naše rukometaše, navodi selektor, bit će da odigraju dobru odbranu.

“Želim da i mi trčimo kontru i polukontru, gdje su Norvežani suvereni. Protiv Danske su prije tri-četiri dana imali 25 kontri. To znači da veoma brzo završavaju napade, bit će jedan ogroman fokus na vraćanju u odbranu i da pokušavamo sve vrijeme da igramo šest protiv šest”, rekao je Šuman.

D-grupa (Trondheim, Norveška):

10. januara:
20.30 Norveška - Bosna i Hercegovina
18.15 Francuska - Portugal

12. januara:
16.00 Bosna i Hercegovina - Portugal
18.15 Francuska - Norveška

14. januara:
18.15 Bosna i Hercegovina - Francuska
20.30 Portugal - Norveška


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.