10.2.2020. 12:16
1
Skaka: Čestitke iz svijeta potvrdile da je EYOF prepoznat kao uspjeh
Na današnji dan, otvoren je Evropski olimpijski festival za mlade (EYOF), najveća sportska manifestacija poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. godine koja je održana od 9. do 16. februara 2019. godine, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

“Prije tačno godinu dana, dok sam gledao kako Larisa Cerić pali olimpijski plamen na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a nakon više mjeseci ozbiljnih priprema, pritiska, odgovornosti, koordinacije, pregovora, dogovora i snažne energije, na trenutak sam zatvorio oči i odahnuo”, rekao je gradonačelnik Abudulah Skaka povodom godišnjice održavanja EYOF-a u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Više od dvije hiljade sportista, trenera, službenih lica, članova delegacija iz 46 evropskih država boravilo je u olimpijskom Sarajevu i osjetilo onaj isti olimpijski duh koji pamte generacije iz 1984. godine.

“Za nas koji smo bili dio armije više od šest hiljada ljudi, ponajviše mladih Bosanaca i Hercegovaca, koji su učestvovali u organizaciji ovog velikog sportskog događaja, to su bili dani marljivog rada, ali i ponosa, entuzijazma i radosti. Danas, godinu dana nakon toga, tek možemo naslutiti koliki je značaj za cijelu državu i Grad Sarajevo imao EYOF”, rekao je Skaka.

Dodao je i da su međunarodna priznanja i čestitke iz cijelog svijeta potvrdile da je sarajevski EYOF prepoznat kao historijski uspjeh.

“Međunarodna priznanja i čestitke iz cijelog svijeta, koje su uslijedile, od Ujedinjenih nacija do Evropskog olimpijskog komiteta u Varšavi, potvrdile da je sarajevski EYOF prepoznat kao historijski uspjeh, ne samo za našu zemlju nego i za sport i njegov doprinos približavanju, izgradnji mostova prijateljstva i prevazilaženju razlika u interesu svih. To je samo dio bogate zaostavštine ovog projekta koja će biti čuvana u budućem obnovljenom Olimpijskom muzeju”, zaključio je Skaka.


(Patria)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.