23.2.2020. 8:36
0
Tyson Fury novi svjetski prvak u boksu nakon što je nokautirao Wildera
Tyson Fury novi je svjetski prvak po WBC verziji nakon što je nokautirao sada bivšeg prvaka Deontaya Wildera u revanšu kojeg je čekao svijet.

Wilder je donekle  bio konkurentan u prve dvije runde, no potom su četiri iduće otišle na stranu Furyja, da bi u petoj ugao  američkog borca odlučio da je vidio dovoljno. 

Do tog trenutka Fury je dva puta rušio Amerikanca.

Sudac je prekinuo dvoboj nakon što ugao  Wildera tražio prekid, odnosno njegov trener je bacio ručnik u ring vidjevši da njegov borac prima previše udaraca i da se uopće ne brani. 

Fury je doslovno uništavao neprepoznatljivog svjetskog prvaka, na što je trener odlučio sačuvati svog štićenika.

U dvorani je bilo mnogo zvijezda poput Lennoxa Lewisa, Evandera Holyfielda, Mikea Tysona, Magica Johnsona, Jasona Stathama, Davida Hayea, Claressae Shields...

Bokseri su za ovu borbu u startu ravnopravno podijelili sedam miliona funti, a pola-pola podijelit će i zaradu od PPV, koja bi mogla, procjenjuje se, dosegnuti 60 miliona funti.






(Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.