31.7.2020. 17:48
0
Koronavirus u F1: Hülkenberg dobio neočekivanu šansu i oduševio na prvom treningu
Njemački vozač Nico Hülkenberg mijenja Sergia Pereza u ekipi Racing Point ovog vikenda na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu, četvrtoj utrci ovogodišnje sezone F1.

To se desilo nakon što je u četvrtak objavljeno da je drugi test na koronavirus 30-godišnjeg Pereza bio pozitivan, pa je Meksikanac postao prvi zaraženi vozač F1.

 

Odluka da Racing Point angažira Hülkenberga bila je očekivana jer je 32-godišnji Nijemac najveći dio karijere proveo u ovoj ekipi, doduše pod starim imenom Force India.

Ipak, malo ko je očekivao da će se Hülkenberg tako brzo priviknuti na bolid u koji je prvi put sjeo na nezvaničnom treningu u petak. Hülkenberg je ostvario deveto najbolje vrijeme pa s dosta optimizma očekuje nedjeljnu trku, a vjerovatno i naredni nastup – 9. augusta, također u Silverstoneu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.