5.8.2020. 14:17
2
Legendarni Murray Walker: Lewis Hamilton je bolji vozač i od Ayrtona Senne i od Michaela Schumachera!
Legendarni komentator Formule 1, Murray Walker, poručio je kako je Britanac Lewis Hamilton bolji vozač i od Michaela Schumachera, ali i od Ayrtona Senne.

Piše: Haris Ahbabović

Hamilton bi se uskoro trebao izjednačiti sa Schumacherom po broju pobjeda na vječnoj listi. Naime, legendarni Nijemac ima 91 pobjedu, dok je Hamilton sada, nakon pobjede u Silverstoneu, na 87 pobjeda, te mu nedostaje svega pet pobjeda da preskoči Schumachera, što je vrlo moguće da će se dogoditi već u ovoj sezoni.

Također, Hamilton bi se novom titulom prvaka svijeta izjednačio sa Schumacherom na vječnoj listi najboljih, te bi obojica imali po sedam titula prvaka svijeta.

"Ako gledate statistiku, Lewis već ima više pole positiona od Michaela Schumachera. U sebi ima barem još barem tri dobre godine, ako se ne povrijedi ili ako ne napusti tim kakav je Mercedes. U tom slučaju ima barem još tri titule prvaka ispred sebe i statistički će postati najveći svih vremena. Ali po mom mišljenju on je bolji vozač i od Senne i od Schumachera, koji su ponekad primjenjivali kontroverzne principe tokom vožnje i donosi sporne odluke", rekao je Walker.

"Schumacher se namjerno zaustavio u Monacu kako bi spriječio Alonsa da osvoji pole poziciju, 1997. se sudario sa Villeneuveom u Jerezu kako bi ga spriječio da bude prvak ispred njega. Senna se 1990. u Japanu sudario sa Prostom. Lewis Hamilton nikad nije bio takav", rekao je Walker.

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.