24.8.2020. 11:24
0
Poljska savladala Slovačku, Bjelorusija pobijedila Srbiju
Reprezentativke Poljske savladale su sa 3-0 u setovima (27-25, 25-15, 25-18) selekciju Slovačke u prvom meču drugog kola grupe 1 Evropskog juniorskog prvenstva Evrope u odbojci CEV U19 2020, koja mečeve igra u Zenici.

U drugom meču drugog kola Bjelorusija je u utakmici punoj preokreta pobijedila Srbiju sa 3-2 u setovima (16-25, 25-21, 25-21, 20-25, 15-13).

U 3. kolu grupe 1 u Zenici, u ponedjeljak u 17.30 sati sastaju se, a u 20 sati igraju Srbija i Bosna i Hercegovina.

Zenica i Osijek domaćini su Evropskog prvenstva u odbojci CEV U19 2020 koje se održava od 22. do 30. augusta.

U grupi koja igra mečeve u Gradskom vrtu u Osijeku su reprezentacije Hrvatske, Turske, Bugarske i Francuske.

Dvije najbolje ekipe iz svake grupe nastavit će se boriti za medalju u Zenici, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani igrati svoje kvalifikacijske utakmice za pozicije od petog do osmog mjesta u Osijeku.
 
Wieslaw Popik, selektor Poljske izjavio je nakon prvog meča da nije bilo ni najmanje lagano.

- Trebalo je vremena da počnemo igrati svoju igru. Imali smo puno grešaka na servisu. U drugom setu napravili smo 7-0 i tako stvorili razliku. Ići ćemo korak po korak, još je puno pred nama, a nadamo se medalji - kazao je Popik.

Jaroslav Honcak, selektor Slovačke kazao je kako imaju mlad tim.

- Kada se igra pod stresom onda je još teže i pravimo više grešaka. Poljska ima bolju odbranu od Srbije. U napadu igraju veoma brzo. Bilo nam je teže igrati protiv njih - dodao je Honcak. 
 
Nakon drugog meča Milan Gršić, selektor Srbije, naveo je kako je bilo puno preokreta.

- Na momente jako kvalitetna i borbena utakmica. Pred kraj je presudila nijansa. Mogu samo da čestitam ekipi Bjelorusije na jednoj požrtvovanosti, kao i svojoj ekipi na igri. Prikazana je dobra partija, mnogo bolje nego što je to bilo jučer. Mogu da budem zadovoljan mnogim stvarima, ali bitan je rezultat. Danas nismo uspjeli da ostvarimo pozitivan rezultat. Šta je, tu je, idemo dalje - kazao je. 

Dodao je kako će pokušati da pobijede Bosnu i Poljsku te sačekaju ostale rezultate pred borbu za plasman.

Volha Palcheuskaya, selektorka Bjelorusije je veoma zadovoljna igrom i pobjedom.

- Bio je to zaista težak meč i veoma važna pobjeda. Teško je igrati protiv visokih djevojaka koje imaju odličan smeč i imaju odličan blok. Mi smo igrali odlično u odbrani. Svaki tim želi pobjeđivati, tako i mi. Nadam se da ćemo igrati dobro i u nastavku prvenstva a ako nam se ukaže prilika borićemo se za medalju - kazala je. 
 
Rezultati i sastavi ekipa: 

Poljska – Slovačka 3-0 (27-25, 25-15, 25-18)
 
Poljska: Pierzchala, Druzkowska, Borowczak, Lazowska, Piasecka, Kostera, Dabrowska, Stefanik, Rejment, Czyrnianska, Orzol, Hyzy. Selektor: Wieslaw Popik.

Slovačka: Dlhosova, Cierna, Valentova, Hrusecka, Smieskova, Fricova, Foldesiova, Kucserova, Justhova, Navratova, Kohutova, Laucikova. Selektor: Jaroslav Hancok.
 
Srbija – Bjelorusija 2-3 (25-16, 21-25, 21-25, 25-20, 13-15)
 
Srbija: Tisma, Gočanin, Savičević, Uzelac, Taubner, Vrcelj, Cvetković, Kurtagić, Savić, Kočarević, Osmajić, Tica. Selektor: Milan Gršić.

Bjelorusija: Shahun, Vaskouskaya, Liabiodkina, Kastsiuchyk, Karabinovich, Sauchuk, Bahayeva, Borys, Aliseika, Vakulka, Burak, Mikanovich. Selektor: Volha Palcheuskaya, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.