15.10.2020. 13:49
0
Rukometni savez Bosne i Hercegovine sljedeće sedmice potvrđuje selektora Zmajeva
Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je načelno odlučio da će A rukometnu reprezentaciju i dalje voditi selektor Bilal Šuman, a po našem izvoru (članu UO-a RS BiH), službena potvrda ove odluke bi trebala doći već sljedeće sedmice, odnosno na predstojećoj sjednici UO-a RS BiH.

Šumanu bi trebala biti isplaćena dugovanja za dosadašnji rad, nakon čega bi se formalizirao novi ugovor izbornika rukometne reprezentacije BiH.

Šuman je u međuvremenu objavio širi popis rukometaša na koje će računati u nadolazećim susretima kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo, protiv Njemačke i Austrije. EP 2022. godine se igra u Mađarskoj i Slovačkoj, a naš tim je osim ove dvije selekcije smješten u grupi 2 i sa Estonijom. Zmajevi 5. novembra (16.15 sati) igraju protiv Njemačke u Dussledorfu, a tri dana kasnije s Austrijom u Bugojnu (20 sati).

Zanimljivo je da će prva utakmica 5. novembra protiv Njemačke biti odigrana uz prisustvo publike.

– Utakmici će moći prisustvovati najviše 2.640 gledatelja, po istim pravilima po kojima je Dusseldorf krajem septembra bio domaćin meča njemačkog Superkupa između prvaka Kiela i viceprvaka Flensburga. U dvorani je tada bilo 2.100 gledatelja, uz stroga higijenska pravila i držanje distance, kao i obvezu nošenja zaštite za usta i nos. Za utakmicu Njemačka – BiH dvorana će ponovo biti podijeljena na različite zone za posjetitelje. Zdravlje svih koji se nađu u dvorani je prioritet, rekao je izvršni direktor DHB-a Mark Schober za njemačke medije.

Nijemcima je posebno zanimljiv ovaj meč i zbog toga što se radi o debi susretu njihovog novog selektora, Islanđanina Alfreda Gislasona.

Naš A tim nažalost nije imao mogućnost boriti se za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. godine jer su predbaraž s Rumunijom i potencijalni baraž sa Mađarima prosto otkazani radi pandemije koronavirusa, a EHF podijelio mjesta u Egiptu po rejtingu reprezentacija i bez borbe.

S obzirom da će se na EP 2022. plasirati po dvije najboljeplasirane ekipe iz svake od osam kvalifikacijskih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije, naš tim opet ima dobru priliku naći se na smotri najboljih evropskih reprezentacija. Podsjećamo, prvi puta je to našima pošlo za rukom upravo u januaru ove godine kad smo u Norveškoj upisali tri poraza protiv vrlo jakih Norveške, Francuske i Portugala, prenosi S1.

Šumanov popis

Na proširenom popisu Bilala Šumana nalaze se sljedeća imena: Benjamin Burić (Njemačka), Nebojša Grahovac (Francuska), Adi Ahmetašević (Španjolska), Alen Ovčina (BiH), Srđan Predragović (Rumunjska), Vladimir Vranješ (Bjelorusija), Senjamin Burić (Hrvatska), Gafar Hadžiomerović (Izrael), Nikola Prce (Kosovo), Mirsad Terzić (Poljska), Dino Hamidović (Slovenija), Igor Mandić (Francuska), Ivan Karačić (Izrael), Marko Tarabochia (Makedonija), Josip Perić (Makedonija), Marko Panić (Bjelorusija), Dejan Malinović (Mađarska), Marin Vegar (Makedonija), Mirko Herceg (Mađarska), Saša Puljizović (BiH), Edin Klis (BiH), Haso Ćosić (BiH), Faruk Vražalić (BiH), Adin Faljić (BiH), Dušan Miličević (BiH), Vladan Đurđević (BiH), Omer Mehmedović (BiH), Luka Perić (BiH), Milan Vukšić (BiH), Miloš Kos (BiH), Šerif Baraković (BiH), Enes Keškić (Njemačka), Elmir Građan (Makedonija), Denis Serdarević (Francuska), Harun Hodžić (Francuska).

Bh. A rukometni reprezentativci se početkom sljedećeg mjeseca okupljaju po prvi puta poslije deset mjeseci s obzirom da su posljednji put na okupu bili još tokom EP-a u Norveškoj.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.