20.10.2020. 12:20
0
Iron Puki: Meč protiv Dilana Prašovića mi je najvažniji u karijeri, vjerujem da imam velike šanse protiv njega!
Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, poznat pod nadimkom "Iron Puki", za tri dana u Beogradu će imati borbu za obaveznog izazivača za prvaka svijeta u WBO federaciji protiv Crnogorca Dilana Prašovića.

Puhalo, prvak Evrope u WBO federaciji, ističe da mu je meč protiv Prašovića do sada najvažniji u karijeri i uvjeren je da će savladati i tu prepreku te izboriti meč protiv prvaka svijeta. 

- Pripreme su izuzetno teške jer je meč dva puta odgođen zbog pandemije koronavirusa, ali mislim da mi je to pogodovalo jer sam sada u boljoj formi nego u martu kada je meč prvi put trebao biti održan. Dilan je specifičan borac i posebno sam se pripremao za njega. Vjerujem da imam velike šanse da dobijem taj meč - izjavio je Puhalo. 

Puhalo je u karijeri imao 19 profesionalnih mečeva i sve je pobijedio. Kako je kazao, od ove godine je unio neke promjene u trenažni proces, promjenio je kondicionog trenera i formu podigao na zavidan nivo.  

Ukoliko savlada Prašovića, "Iron Puki" će dobiti priliku da se bori za titulu prvaka svijeta protiv osvajača te titule koji će biti odlučen u meču između Krzystofa Glowackog i Lawrenca Okolia. Oni će 12. decembra boksati za titulu prvaka, a Puhalo bi pobjedom protiv Prašovića postao obavezan izazivač.

"Pukijev" trener Narcis Kalajdžić ističe da se bh. bokser dugo pripremao za borbu protiv Prašovića i da je spreman za naredni izazov. 

- Pripreme, iako teške i zahtjevne, protekle su odlično i jako smo zadovoljni. Puki je odgovorio na sve izazove, odlično se osjeća. Precizirali smo taktiku koju ćemo koristiti protiv Prašovića i nadamo se novoj pobjedi - kazao je trener. 

Puhalo je potpisao ugovor s menadžerskom agencijom MTK Global, koja zastupa velikana svjetskog boksa Tysona Furyja.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.