27.10.2020. 11:30
0
Viceprvak svijeta u karateu godinu kasnije: Najveća želja mi je plasman na Olimpijske igre
Prije godinu dana Hamza Turulja osvojio je srebrenu medalju na svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u Čileu 26. okotobra 2019. godine.

On je ujedno i jedini osvajač odličja za Bosnu i Hercegovinu koji je nastupio u konkurenciji mlađih seniora do 21 godine, iako je imao samo 18 godina. 

„Sigurno da je lijep osjećaj biti godinu dana u samom vrhu svjetskog karatea i predstavljati svoju domovinu na tako visokom nivou. 
Samo sjećanje na Svjetsko prvenstvo budi posebna sjećanja i emocije ponosa, sreće te potvrde da je svaka kap znoja vrijedila“, kaže Hamza za Patriju.
Svjetsko srebro mu je dalo još veći motiv da nastavi gdje je stao te je uspio postati i seniorski prvak Bosne i Hercegovine te Balkanski ekipni prvak i pojedinačni viceprvak. 

„Također sam proglašen najperspektivnijim sportistom BiH za 2019. godinu. Nakon napornog perioda takmičenja u seniorskoj i konkurenciji do 21. godine ova pauza usljed pandemije korona virusa mi je savršeno prijala jer sam uspio da se odmorim kako fizički tako i mentalno te da radim na saniranju povreda koje sam zadobio. Također sam vrijeme koristio da napravim planove za budućnost. Najveće želje su plasman na Olimpijske igre u Tokiju i zauzimanje prvog mjesta na Svjetskom Karate Rankingu po kojem sam trenutno drugi najbolji karatista današnjice u kategoriji U21 do 75 kilograma“, kazao je Turulja.

Na putu do vice prvaka svijeta Hamza je pobijedio prvaka Indije, Mađarske, Španije, trostrukog prvaka Evrope iz Francuske, prvaka Kineskog Taipeia. To je bilo pet teških borbi, ali za Hamzine protivnike, su sigurno bile teže.

Hamza od svoje 7. godine ulaže u svoj razvoj, uči na porazima, skroman je u pobjedama, samo naprijed, to je njegov moto.


(Patria) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.