31.10.2020. 13:20
3
Žestok odgovor Habibu zbog kritiziranja Makrona: To se u Kur'anu smatra dubokim grijesima. Zar ne?
Nema puno dodirnih tačaka sa sportom ova tema, ali je okupirala i stranice sportskih rubrika, odnosno medija koji ga prate, pišu SN. Habib Nurmagomedov, najdominantniji borac u historiji UFC-a, organizacije slobodne borbe, poslao je oštru poruku francuskom predsjedniku Emmanuel Macron nakon što se ovaj osvrnuo na temu islama kao religije.

Podsjetimo, nakon terorističkog napada u Nici, u kojem je francuskom profesoru odrubljena glava, Makron je poručio da islamskom radikalizmu treba stati na kraj. Odgovorio je Nurmagomedov, a sada je stigla replika s druge strane. Naime, oglasila se Ksenija Sobčak, protukandidatkinja Vladimiru Putinu na zadnjim ruskim predsjedničkim izborima. Dakle, odgovor Dagestancu stigao je baš iz Rusije:

- Habibe, ti si heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji koji se prema tebi ponašaju kao prema uzoru. Nedavno si učinio da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog tvoje pobjede. Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imate pravo vjerovati i voljeti koga god želite. Ali, ne mislite li da bi se vaši nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Makronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubojstva, a to se u Kur'anu smatra dubokim grijesima. Zar ne? Pitam se je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i prijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru - napisala je Sobčak.

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.