4.12.2020. 10:25
0
Romain Grosjean u vatri proveo 28 sekundi, izjavio kako mu je pomisao na djecu dala snagu da se izbori i preživi
Romain Grosjean, vozač Haasa, preživio je nevjerovatan i gotovo nikad viđen udes u Formuli 1 tokom proteklog vikenda u Bahreinu.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, on se pri brzini od oko 200 km/h zabio u zaštitnu ogradu, a bolid se automatski zapalio i preppolovio na pola. 

Grosjean je u vatri bio 28 sekundi, a na kraju je uspio izaći iz bolida koji se zabio u ogradu, te spasiti se.

I sam Grosjean je kasnije izjavio da se borio za vlastiti život, da su mu se slike života vrtile pred očima, da mu je odmah naumpao i veliki Niki Lauda, ali da ga je sama pomisao na djecu spasila i dala mu snage da se izbori da izađe iz bolida.

Grosjean je na kraju prošao sa lakšim povredama, odnosno sa lakšim opekotinama po rukama.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.