25.12.2020. 17:00
0
Borba Mayweathera i Paula bit će najskuplji meč svih vremena
Floyd Mayweather i Logan Paul žele oboriti rekord zarade po gledanju (PPV) – što će njihovu borbu učiniti najplaćenijom svih vremena.

Mayweather  se povukao kao neprikosnoveni kralj zarade, prodavši 29 miliona PPV-ova tokom svoje kultne karijere sa 50 pobjeda bez poraza.

Njegova pobjeda u bodovima iz 2015. godine nad Menijem Pakjaom (Manny Pacquiao) srušila je rekord s prodanih 4,6 miliona gledanja, a njegova borba protiv UFC zvijezde Konora Mekgregora (Conor McGregor) dvije godine kasnije došla je na 4,4 miliona.

Obje borbe su imale po blizu 700 miliona funti prihoda - ali Solomon Engel, osnivač i izvršni direktor „Fanmioa“, koji vraća Mejvedera iz penzije, očekuje da će srušiti te rekorde.

Engel je rekao „SunSportu“ da vjeruje da će srušiti rekord.

- Imamo projekcije koje ne želim komentirati, ali mislimo da ćemo srušiti rekord. Mogu vam reći da smo odlučni u tome da nadmašimo taj broj možda i uvjerljivo.  Već smo prodali puno PPV-ova - naglasio je.  

Mayweather (43) se nije borio kao profesionalac od 2017. godine, kada je u deset rundi pobijedio UFC-ovu zvijezdu Mekgregora.



(Lejla Trle) 

Sport
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.