9.1.2021. 19:14
0
Ugostili smo Estonce kao pravi domaćini i pokazali da smo civiliziraniji
Rukometni Zmajevi sutra će protiv Estonije odigrati revanš susret kvalifikacija za Euro 2022, čiji će domaćini biti Mađarska i Njemačka.

Javnost u Bosni i Hercegovini ostala je zgrožena domaćinstvom Estonije našim rukometašima. 

Podsjećamo, naši reprezentativci bili su smješteni u nešto što se ne može ni nazvati hotelom. Hranu nisu imali dva dana, a nije im bilo omogućeno ni treniranje u dvorani u kojoj je kasnije odigran susret. 

Da smo bolji domaćini od ovih europejaca pokazali smo već samom pripremom smještaja za Estonce. 

Hotel u Bugojnom izgleda poput onog kakav i treba da bud, na visokom novou, koji dolikuje jednom sporskom takmičenju. 

Udobne i pripremljene sobe, teretana i raznovrsna hrana dočekat će reprezentativce Estonije. 

U komentarima ispod ove objave na zvaničnoj stranici Facebook reprezentacije navijači su podijeljenih mišljenja je li ih trebalo dočekati kako doliči ili im vratiti istom mjerom. 

Većina ipak smatra da i treba da ih dočekamo kako dolikuje i da ne budemo kao oni. 

Inače, što se tiče same utakmice, nakon gostujućeg poraza iz našeg tabora najavljuju juriš na pobjedu. 

Kapiten Mirsad Trzić smatra da pobjeda u revanšu sa više od tri gola razlike se nameće kao imperativ jer bi am time plasman na Euro bio otvoren.  

"Nezadovoljni smo svojom predstavom u Estoniji, svi rukometni segmenti moraju biti bolji. Što se tiče taktike neke stvari moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, da bi odbrana bila kompaktnija, jer bili smo previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta", trekao je Terzić za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Podsjećamo, na početku kvalifkacija izabranici selekora Bilala Šumana zabilježili su poraz od Njemačke, pa se u Drugoj grupi nalaze na posljednjem, četvrtom mjestu bez bodova. Vodeća Njemačka ima šest bodova, dok su Austrija i Estonija sa drugom i trećem mjestu sa po dva boda.

Na EP plasiraće se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Susret Bosna i Hercegovina - Estonija bit će odigran u nedjelju, 10. januara, u dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu s početkom od 20.00 sati.


(Patria)

Rukomet
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.