7.4.2021. 12:12
1
Sjajni Faruk Vejo osvojio bronzu na Svjetskom omladinskom jiu-jitsu prvenstvu: Povrijeđen stigao do medalje i dobio nadimak 'Bosnian warrior'
Mladi 16-godišnji Faruk Vejo je na sjajan način predstavio Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom omladinskom jiu-jitsu prvenstvu, koje se trenutno održava u Abu Dabiju.

Vejo je ostvario veliki rezultat i osvojio treće mjesto, odnosno bronzanu medalju na ovom takmičenju.

Ovaj šesnaestogodišnjak član kluba 'BJJ Arena', takmiči se u kategoriji do 73 kilograma, a do bronze je stigao u duelu protiv Mohameda Yousefa Alhammadija. Vejo je do pobjede došao polugom. 

Napomenimo da je uprkos povredi tokom treće borbe, Vejo nastavio sa takmičenjem, te se na kraju se uspio okititi bronzanom medaljom. Svojom borbenošću i zalaganjem pokupio je simpatije organizatora i sudija, od kojih je dobio nadimak 'Bosnian Warrior'.

 

(Admir Oručević)

Faruk Vejo
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.