30.4.2021. 9:08
0
Obrvan: Razočaran sam rezultatom, zaslužili smo bod – možda i pobjedu
Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, za N1 je izjavio da je njegov tim protiv Njemačke zaslužio najmanje bod, ako ne i pobjedu. Podsjećamo, BiH je u Bugojnu poražena sa 24:26, u petom, pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Obrvan je čestitao igračima na velikoj energiji i kazao da je BiH po svemu prikazanom zaslužila plasman na EP.

“Razočaran sam jedino zbog rezultata. Zbog prikazane igre najmanje bod smo zaslužili, možda da pobijedimo jednu od najboljih evropskih reprezentacija, kandidata za medalju”, rekao je Obrvan.

Njemačka je u Bugojno došla u najjačem sastavu, iako su ranije obezbijedili plasman u Mađarsku i Slovačku.

Obrvan: Njemačka favorit na EP

“To je reprezentacija koja je energetski traži veliko pražnjenje, dueli, obrana kada se postavi, to su sve igrači od dva metra, 210. Trebalo je dosta energije da se dođe do gola”, rekao je u Novom danu na N1.

“Bilo je i grešaka, ali radili smo dobro. Kada su se odvojili na dva razlike – imali smo koncentraciju da ta prednost ne ode na više golova razlike”, poručio je Obrvan.

Selektor Obrvan je kazao da je i bio plan, ako dođe do poraza, da to bude sa što manje golova razlike.

Bili smo blizu

“Svi planovi, sve naše projekcije koje smo imali su se ostvarili, osim želje da ostanemo neporaženi. Bili smo blizu”, izjavio je Obrvan.

BiH u nedjelju u Grazu igra posljednje kolo kvalifikacija protiv Austrije, koja je direktni konkurent za plasman na EP. BiH je druga u grupi 2 sa četiri boda i omjerom 5:2, dok austrija iz pet mečeva ima omjer 2:3 i slabiju gol razliku.

“Njima i nama je ta utakmica od značaja. Možda i teža utakmica, po pitanju rezultata. Austrija igra kod kuće, gdje je sjedište EHF-a. Oni porazom gube sve šanse, dok mi imamo i rezervnu opciju B. O njoj nene razmišljamo, ali nam znači”, rekao je Obrvan.

Obrvan optimista pred Austriju

Reprezentativci i stručni štab putuju danas za Austriju. Sutra imaju trening, a u nedjelju, u 18:00 sati je utakmica. Obrvan je rekao da će igrači pokazati na tom meču da pripadaju na EP.

“Optimist sam, mislim da smo blizu plasmana, zaslužili smo ga igrama. Imali smo jednu od najtežih skupina za kvalifkacije. Njemačka, Austrija, ovako dobro stojimo, to je veliki plus za nas”, izjavio je.

Slektor Obrvan je rekao da ga brine povreda Dejana Malinovića, jer ne može da računa ni na Marka Panića. Malinović danas ide na ljekarski pregled, nakon kojeg će se znati da li može nastupiti u nedjelju, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.