3.7.2021. 13:43
0
Hamilton produžio ugovor sa Mercedesom
Lewis Hamilton potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Mercedesom i ostaće u tom timu barem do 2023. godine.

To znači da će se sedmostruki svjetski šampion takmičiti u F1 karavanu najmanje do svoje 38. godine. Prethodni ugovor Britanac je potpisao u februaru, ali on je važio samo za jednu godinu.

"Teško je povjerovati da skoro devet godina sarađujem sa ovim nevjerovatnim timom, uzbuđen sam što ćemo nastaviti partnerstvo još dvije godine", izjavio je Hamilton i dodao:

"Već smo mnogo toga postigli zajedno, ali još imamo dosta da ostvarimo, na stazi i van nje. Ponosan sam i zahvalan na tome kako me je Mercedes podržao u mojoj želji da poboljšam raznolikost i jednakost u našem sportu".

Takođe, Britanac je poručio da slijedi ulazak u novu eru bolida (od 2022, Mercedes je najavio brojne promjene) koja će biti uzbudljiva i izazovna.

"Jedva čekam da vidim šta još možemo da postignemo zajedno", zaključio je Hamilton.

Trenutno je Britanac drugi ove sezone sa 138 bodova, 18 manje od vozača Red Bulla Maxa Verstappena.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.