31.7.2021. 8:33
0
Za trku 5K na sarajevskoj pisti prijavilo se 400 učesnika, kapacitet 700 trkača
Međunarodni aerodrom Sarajevo, kao domaćin, i Udruženje “Marathon” Sarajevo kao organizator pripremaju Runway Night Run trku – događaj od velikog značaja kako za promociju grada Sarajeva kao turističke i sportske destinacije, tako i za aerodrom. Trka će biti održana 18. augusta, sa početkom u 24.00 sati, na jedinstvenoj stazi, uzletno-sletnoj aerodromskoj pisti, dugoj 5 kilometara.

Udruženje, zajedno sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo, Runway Night Run trkom želi u svijet poslati još jednu lijepu sliku Sarajeva i opet ga svrstati u porodicu evropskih i svjetskih metropola.

Runway Night Run predstavlja još jedno pomjeranje granica u sportskom smislu na način da se kroz rekreativno-zabavni sadržaj ljudi aktiviraju, a trčanje doživi kao društveni akt.

“Uz reflektore, vodeni pozdrav, vrhunskog DJ-a u fun zoni, otrčite ili prošetajte do cilja i doživite jedinstveno sportsko iskustvo na prvoj utrci ovakvog tipa u BiH”, poručili su iz Udruženja.  Broj mjesta je limitiran, a maksimalno može učestvovati 700 trkača.

Za sada je prijavljeno više od 400 učesnika za ovaj jedinstveni sportski događaj pun adrenalina. Runway Night Run utrka predstavlja istinski izazov kako za profesionalce, tako i za amatere.  “Uđite u novi dan trčeći! Budite dio ovog posebnog događaja na našoj pisti", poručili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

 

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.